BG EN
Process Space festival logo
Любен Костов (България)/ 2003

РЕГЛАМЕНТ НА ФЕСТИВАЛА

Регламент за участие във фестивал „Процес – Пространство“

Фестивал „Процес – Пространство“ е утвърден арт фестивал, провеждащ се от 1992г., който събира творци от цял свят в различни точки на България. Форумът създава условия за комуникация и творчески процеси, както организира изложби, множество презентации, събития, изложби и уъкшопи. Неговият регламент е поставен и утвърден още от създателят му - Димитър Грозданов и не е променян през годините. В резултат от добрата работа, форумът е създал прекрасна колекция от произведения на участниците през годините, която служи за историята и поколенията.


Настаняване:

-    Организаторите осигуряват за тяхна сметка настаняване на участниците във фестивала. Настаняването обикновено е в художествена резиденция в близост до творческо работно място, което прави работният процес възможен по всяко време.
-    Настаняване в повечето случаи е по двама в стая.
-    Организаторите не поемат за тяхна сметка настаняване на близки и роднини на участниците във фестивала.
-    Възможно е хотелско настаняване, ако групата е по-голяма, отново с двойно настаняване.

Храна:
-    Организаторите на фестивалът осигуряват задължително закуска и вечеря за участниците във фестивала и препоръчваме място за обяд с договорени условия за отстъпка.
-    Фестивалът не поема разходи за алкохолни напитки.

Материали и консумативи за работа и произведения:
-    Фестивалът осигурява предварително заявени от участниците материали за работа, в зависимост от проекта, който искат да изпълнят или творбата, която ще създадат.
-    Ще се радваме, ако предварително ни уведомите за проекти изискващи техническо оборудване.
-    Ако не са заявени предварително материали за работа, участниците ще намерят на място по време на фестивала достатъчно художествени материали, които могат да ползват – платна, маслени бои, акрилни бои, четки, пастели, хартия, лепила и други помощни художествени средства.
-    По регламент организаторите изискват всеки участник да остави поне една от създадените си произведения по време на фестивала за колекцията на фондация „Процес - Пространство“. Надяваме се , че това да стимулира участниците за едно добро представяне, поради изключителната важност на колекцията за историята на съвременното изкуство на България. Ако участието на творците се изразява в създаването на временна творба (напр. пърформънс, акция и т.н.), то фондация „Процес – Пространство“ си запазва възможността да направи снимкови или видео материали от тези процеси за колекцията си.
-    Моля, ако се използват много специфични материали, трудно достъпни на пазара, изключително редки и/или скъпи и не могат да се набавят в България, молим участниците да ги донесат със себе си ако са крайно необходими за проекта им.
-    Молим, всеки участник да съдейства на екипа на фестивала при експонирането на творбите му, за да има добър краен резултат.

Транспорт:
-    Организаторите на фестивалът НЕ осигуряват транспорт за участниците до мястото на провеждане на форумът и след неговото приключване.
-    По време на фестивал понякога организаторите правят организирани посещения на местни забележителности или интересни локации, за които те организират транспортирането.

За допълнителни въпроси, моля да се свържете с нас предварително за да съдействаме с каквото можем: foundation@processspace.bg